Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dalos találkozó az Ádámban

„A zene az kell, mert körülölel!”

Dalos találkozó az Ádámban

 

Az Ádám Jenő Tagiskola jubileumi rendezvényei sorában június 1-én ismét megrendezte hagyományos Dalos találkozóját, melyre szeretettel várt minden zenét kedvelő és művelő embert.

A rendezvényre a város intézményeiből 11 csoport jelentkezett, és közel 200-fővel vett részt. Óvodás csoportok, kisiskolások, nagykórus és pedagógus felnőtt kórus is színesítette a palettát, reneszánsz kórusmuzsikától napjainkig mindenféle műfajban.

Hallottunk óvodásoktól bűbájos népi gyermekjátékfűzést, lakodalmast, iskolásoktól népdalcsokrokat különböző tájegységekről, könnyűzenei szóló éneket, rajzfilmslágereket is. Fellépett a Kicsinyek Kórusa is, színes műsorban dalolva zenéről, jókedvről, az éneklés öröméről. A pedagógus kórus színvonalas műsora zárta a találkozót. A házigazda Ádám Jenő Tagiskola Nagykórusa az érdi országos kórustalálkozó versenyanyagát végre élőben is bemutathatta a hazai közönségnek miután az országos megmérettetésen elnyerte a legjobb kórusnak járó Kodály-plakettet.

A dalos találkozó emlékezetes pillanata a közös ének a „Valahol Európában c. musical „Lehet egy dal…” című betétje volt, melyet együtt énekelt mindenki a fellépőkkel, kifejezve a zene mindenen átívelő, lélekemelő, közösségépítő erejét.

Köszönjük a hatalmas tapsot, az érdeklődő közönséget, és a csilingelő muzsikát, amit a szívében mindenki hazavihetett ajándékul.

 

„Mert a jó, a rossz csak szó, olyan, ami sokszor változó, de egy ismerős hang az megmarad, máris érzed, hogy védve vagy, a dal egy biztos hely.”

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.