Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gálaműsor és kitüntetések a közoktatás napján

2015.12.15

Kazincbarcika - Idén is tárgyjutalommal díjazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diák-tanár párosokat a közoktatás napi ünnepségen december 15-én.


Az Egressy Béni Művelődési Központban tartott rendezvénnyel Kazincbarcika városvezetése - mint minden évben - a közoktatásban dolgozók áldozatos munkáját köszöni meg. Az eseményen előbb Szitka Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket. A városvezető kiemelte: a közoktatás napi díjátadó mára már a karácsonyi időszak egyik kiemelkedő hagyományos ünnepe, melyet Untenerné Márton Ágnes hívott életre. Hozzátette: "egy városvezető számára a legnagyobb öröm látni évről évre, hogy városában mennyi tehetséges diák és pedagógus él"
A több mint kétórás ünnepségen helyi óvodások, iskolások műsorai szórakoztatták a közönséget. A színvonalas produkciókért a felkészítő pedagógusok és a gyerekek ajándékot kaptak.
A műsorokat követően a kiemelkedő teljesítményt nyújtó óvodások, általános és középiskolások, valamint pedagógusaik vehettek át tárgyjutalmakat. Ezután idén is átadták a Kazincbarcika Város Önkormányzata által alapított „Év tehetséges diákja”- és „Év felkészítő pedagógusa” elismerést is.
A 2015-ös „Év tehetséges diákja” a Kazinczy Ferenc Tagiskola 8-a osztályos diákja Dósa Dávid lett. Az „Év felkészítő pedagógusa”-díjat Király Istvánné, a tagiskola pedagógusa érdemelte ki. Az elismeréseket Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől vették át.
Zippenfénig Luca, végzős gimnazista és Schmiedné Rácz Tünde a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium nyelvtanára pedig idén első ízben vehette át a Német Nemzetiségi Önkormányzat által hagyományteremtő céllal alapított új díjat. Az elismerést mostantól egy, a német nyelvi tanulmányai során kiemelkedő tudást és versenyeredményeket felmutató diák és felkészítő pedagógusa veheti majd át.


A díjátadó ünnepséget és gálaműsort december 17-én, csütörtökön a KVTV helyzetkép című műsorában teljes terjedelmében megtekinthetik.

Forrás: O-Pont

>> Fényképek <<

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.